Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna,zdrowa,kolorowa
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 196
Składniki
Bakłażan i cukinię umyć, pokroić w plastry (grubsze).Cebule pokroić w plastry (grubsze).Paprykę umyć, oczyścić pokroić w grubszą kostkę lub paski. Wszystko wrzucić do miski doprawić solą pieprzem i bazylią.odstawić na 15 min.Potem grillować i wystudzić.
Szpinak umyć jak są duże listki to posiekać na mniejsze.Włożyć do miski,dodać grillowane warzywa.Doprawić do smaku sola pieprzem oliwą i sokiem z cytryny. Życzę smacznego
Taką sałatkę można przyrządzić również w domu. Warzywa smażymy na patelni, lub podpiekamy w piekarniku.Szpinak można zastąpić kapustą pekińską lub sałatą np lodową