Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta sałatka z grillowanymi warzywami. Jeśli lubisz, możesz dodać do niej pokruszony ser feta, który nada jej dodatkowej wyrazistości.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Składniki
Bakłażana i cukinię pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Wszystkie warzywa grillujemy na patelni natłuszczonej niewielką ilością oleju lub na tradycyjnym grillu do momentu, gdy staną się miękkie. Pokrojone warzywa przełożyć do półmisków, dodać pokrojone pomidory. Posypać cienko pokrojoną cebulą oraz natką pietruszki. Skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać. Przygotować sos: w zamkniętym słoiczku energicznie wymieszać oliwę, ocet z białego wina, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Polać sałatkę sosem i podawać np. z bagietką z masłem. Pyszna i prosta sałatka jest gotowa! Smacznego!