Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka zrobiona na szybko z tego co było w lodówce przy okazji imprezy grillowej. Cukinia idealnie pasuje do pozostałych składników. Smakuje rewelacyjnie, więc dzielę się przepisem.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Sos: Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać.
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić na plastry ok. 1,5 cm. W misce wymieszać oliwę z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać cukinię, dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Następnie cukinię przyrumienić na grillu lub patelni grillowej. Po usmażeniu pokroić na kawałki. W misce wyłożyć pokrojoną sałatę rzymską, na nią nałożyć cukinię, cienkie plasterki cebuli, kawałki sera sałatkowego, garść prażonych ziaren słonecznika. Górę polać sosem, przyozdobić bazylią i można jeść. Sałatka jest przepyszna :-) SMACZNEGO!!!