Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na 8 litrowych słoików.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 288
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 288
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować, włożyć do miski, posolić i pozostawić na ok.2 godziny.
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Do miski do kapusty dodać uprzednio starte jabłka z cebulą, kwasek cytrynowy lub ocet, cukier i kminek / jeżeli ktoś nie lubi kminku to może być bez kminku/ .
Wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatkę nakładać ugniatając do wyparzonych słoików, pozostawiając ok. 3 cm. wolnej przestrzeni od góry słoika. Sałatkę w słoikach zalać wrzącą wodą tak aby przykryła warzywa.
Słoiki zamknąć, wstawić do garnka, wlać wodę do wysokości ¾ słoików i pasteryzować 30 minut.
Po pasteryzacji, sałatka gotowa.