Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka z ciecierzyca i wiśniami, doprawiona winegretem z mango. Szybkie i latwe w przygotowaniu danie, z zaskakujacym rezultatem. Swieza i pelna smaku salatka, idealna na wiele okazji. Oprócz wisni i ciecierzycy zawiera jablko, salate i orzechy.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Odcedzic i wyplukac ciecierzyce, dodac posiekana cebule i salate oraz jablko i mango pokrojone w kostke. Wisnie wydrylowac i pokroic na pól lub cwiartki, w zalezności od wielkosci i dodac do salatki razem z mieszanka do salat (np. pestki slonecznika, pestki dyni, migdaly w plasterkach, orzechy włoskie, rodzynki, jagody). Wszystko mieszamy.
Kto chce moze dodac dowolne kielki. Nastepnie przygotowujemy mango winegret z polówki mango, soli, oliwy z oliwek i octu. Wszystkie skladniki najlepiej zblendowac w mikserze.
Sos winegret podajemy razem z salatka tak, aby kazdy mógl ja doprawic wedlug wlasnego uznania.