Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem i soczystą gruszką. Zaskakuje ciekawym połączeniem składników. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzi się zarówno na imprezie, jak i w roli drugiego śniadania do pracy. Po prostu pycha!
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
Roszponkę wykładamy na spód dużego talerza. Gotowane buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Gruszkę myjemy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy w paski podobnie jak buraka. Ser feta kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz z roszpunką. Sałatkę polewamy kemem z octu balsamicznego (ja zawsze kupuję gotowy krem w małej butelce). Dla wzbogacenia smaków i tekstur do sałatki można dorzucić również orzechy lub ziarna słonecznika. Smacznego!