Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem, fetą i batatem to znakomity pomysł na drugie śniadanie lub pożywną kolację. Sałatka smakuje wyśmienicie podana z lekko pikantnym sosem musztardowo-miodowym.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1947
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 195
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1947
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 356
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 92
Składniki
Rukolę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz i przełóż do miski.
Batata i buraki umyj, obierz ze skórki i ugotuj do miękkości w lekko osolone wodzie. Następnie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki.
Ser feta pokrój w kostkę. Z połowy owocu granatu wyjmij pestki.
Do rukoli dodaj pokrojonego batata, buraki i ser feta. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszaj i posyp pestkami granatu.
Przygotuj sos. W słoiczku umieść musztardę, oliwę, sok z cytryny, miód i przyprawy. Zakręć i energiczne potrząśnij kilka razy. Gotowym polej sałatkę tuż przed podaniem.