Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z buraczków i marchewki to idealny dodatek do obiadu i kolacji na ciepło. Ma słodko-kwaśny smak. Wypróbuj!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 162
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 162
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Buraki umyj pod bieżącą wodą. Odkrój końcówki i umieść w garnku. Zalej zimną wodą, posól i gotuj do miękkości (około 40 minut). Odcedź, odstaw do ostygnięcia, a następie obierz. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż do miski.
Teraz przygotuj marchew. Najpierw ją obierz, a następnie możesz ją pokroić formując dowolne kształty albo zetrzeć na tarce. Dodaj do buraków.
Cebulę obierz, posiekaj drobno albo zetrzyj a tarce. Dodaj do pozostałych składników.
Połącz olej, ocet, cukier, sól i pieprz. Zalej sałatkę i wymieszaj składniki. Wstaw do lodówki na minimum 40 minut przed podaniem