Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska dla wielbicieli brukselki:) Sałatka z pieczoną brukselką, papryką i pomidorkami:) Prosto, smacznie i kolorowo:)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Brukselkę oczyszczamy i przekrawamy na pół. Ząbki czosnku obieramy, również przekrawamy na pół i dodajemy do brukselki. Skrapiamy olejem, oprószamy solą i pieprzem i mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Do upieczonej brukselki dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidorki koktajlowe. Doprawiamy odrobiną cukru, octem jabłkowym, solą oraz pieprzem /opcjonalnie chilli / i dokładnie mieszamy. Sałatka pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest smaczną przekąską lub dodatkiem do dań mięsnych.