Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselkę można kochać lub nienawidzić. Ja ją uwielbiam:) Polecam smaczną sycącą sałatkę z brukselką w roli głównej z dodatkiem czerwonej papryki, kiełbasy salami i sera typu camembert z dodatkiem dipu z musztardy, oliwy i soku z cytryny.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości ale nie rozgotowujemy, odsączamy i przekładamy na talerz. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i pestek, kroimy w kostkę i rozkładamy na brukselce. Kiełbasę salami /polecam paprykową/ i ser kroimy w kostkę i układamy na wierzchu. Z musztardy, soku z cytryny, oliwy czosnkowej i przypraw przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Gotowe.