Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na botwinę w pełni, więc wciąż z niego korzystam ;) Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z liśćmi botwiny i wyszła całkiem dobra!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować.
Dynię oprószyć ulubionymi przyprawami i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
Liście botwiny pokroić w paski i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Dusić na patelni przez kilka minut, następnie dodać kaszę i całość doprawić.
Wszystko razem wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
Podawać na talerzu zawartość patelni z pieczoną dynią, a całość skroić sokiem z cytryny.