Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś znajoma poczęstowała mnie pyszną sałatką. Forma podania była bardzo ciekawa. Wszystkie składniki były wrzucone na kawałki specjalnego białego sera w plasterkach. Efekt ciekawy wizualnie i bardzo smaczny. Koleżanka polewała tą sałatkę gotowym sosem z torebki wymieszanym z oliwą. Ja jednak wolą sama przygotować winegret, aby uniknąć niepotrzebnych, sztucznych składników.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 67
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 67
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 127
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ser biały układamy na półmisku tak jak na zdjęciu poniżej. Kroimy sałatę lodową oraz cebulę i wrzucamy na ser. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy na sałatę. Całość polewamy winegretem z ziołami.
Winegret: 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy (najlepiej miodowej) 1 łyżeczka ciepłej wody (dla lepszego połączenia składników) sól, pieprz zioła prowansalskie