Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe połączenie smaków - dla odważnych! Eksperyment zaliczam do udanych.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Składniki
Sałatka: Ugotować 2 jajka. Liście sałaty porwać, awokado pokroić w kostkę, pomidora w księżyce, łososia i orzechy rozdrobnić. Wszystko wymieszać obficie skrapiając sokiem z cytryny. Opcjonalnie dodać sól i pieprz. Jajka pokroić w księżyce i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Sałatkę polać odrobiną oliwy z oliwek. Podawać z sosem.
Sos: Czosnek drobno pokroić i rozgnieść. Wymieszać z jogurtem naturalnym i miodem. Przyprawić solą i pieprzem.