Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Choć na pierwsze nowalijki trzeba jeszcze trochę poczekać, czas najwyższy zastąpić w diecie tłuste, rozgrzewające dania (krzepiące zimą) lekkimi, pełnymi witamin sałatkami. Taka sałatka wiosenna to świetny pomysł na każdy posiłek. Podana z ze świeżym pieczywem lub grzankami stanowi pożywne śniadanie, ale równie dobrze można połączyć ją pieczonymi ziemniakami i zjeść na obiad. Serek jest dobrym źródłem białka, więc takie danie obejdzie się bez tłustego kotleta. Poniższy przepis to podstawowy wariant sałatki warzywnej z serkiem wiejskim. Możesz wzbogacać ją o inne składniki i doprawić wedle uznania.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Umyj ogórki, pomidora i paprykę. Ogórka pokrój w półplasterki (jeśli ma ładną, jędrną skórkę, nie musisz go wcześniej obierać). Z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój ją w kostkę. Na podobnej wielkości kawałki pokrój pomidora. Rzodkiewki pokrój w kostkę. Obierz cebulę i pokrój dość drobno. Posiekaj szczypiorek, Umieść wszystkie warzywa w misce i wymieszaj,
Odsącz serek wiejski ze śmietanki. Dodaj granulki do warzyw. Śmietankę połącz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Wymieszaj sos z sałatką. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by „przegryzły się” smaki.