Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta nie muszą oznaczać ciężkostrawnej i tłustej diety. Ta sałatka wielkanocna fit idealnie wpasowuje się w charakter Wielkanocy, a dodatkowo jest delikatna, pożywna i lekka. Z pewnością będzie królować na świątecznym stole, ale nie tylko. To też świetna propozycja na codzienne śniadanie czy lunch do pracy. Sałatka jest bardzo wyrazista w smaku – słoność fety miesza się z kwaskowatością soku z limonki i ostrością sosu szczypiorkowego. Całości dopełniają delikatne i bogate w składniki odżywcze jajka.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1057
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12946
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1057
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12946
Składniki
Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj ze sobą jogurt naturalny, majonez, sok z cytryny i przyprawy. Posiekaj szczypiorek i dodaj do sosu. Całość wstaw do lodówki.
Ugotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i podziel na połówki.
Sałatę posiekaj, a ogórki pokój w półksiężyce. Włóż warzywa do salaterki.
W osobnej miseczce wymieszaj przyprawy, oliwę i sok z limonki. Dodaj do sałatki i dokładnie wymieszaj.
Na wierzch dania połóż połówki jajek. Posyp pokruszoną w palcach fetę. Na koniec udekoruj danie kleksem przygotowanego wcześniej sosu szczypiorkowego.
Sałatka wielkanocna fit jest od razu gotowa do podania.