Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
1/2 szklanki kuskusa zalać gorącą gotowaną wodą do pełnej szklanki, pozostawić do spęcznienia. Włożyć do salaterki.
Filet pokroić w kostkę doprawić przyprawą gyros, usmażyć i wystudzić. Dodać do kuskusa.
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić 1 łyżeczką soku z cytryny aby nie sczerniała, dodać do salaterki.
Paprykę, rzodkiewkę, pomidora pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić w ćwiartki, dodać do pozostałych składników. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przygotować sos.Do małego słoiczka wlać oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodać musztardę doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Porcje sałatki polewamy sosem tuż przed podaniem.