Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna podana z suchą kiełbasą żywiecką i szczypiorem. Polecam.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Umyte ziemniaki, marchew i seler gotujemy do miękkości, ugotowane wyjmujemy z wody i studzimy. Ugotowane warzywa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. por kroimy drobno, ogórki kiszone kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wkładamy do miski, mieszamy, dodajemy osączony groszek zielony i kukurydzę, mieszamy wszystkie składniki. Do wymieszanych składników dodajemy sól i pieprz ziołowy, oliwę, musztardę i majonez. Zawartość miski dokładnie mieszamy.
Sałatkę wkładamy do wcześniej przygotowanego pojemnika z nakryciem i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Gotową sałatkę podajemy z plasterkami suchej kiełbasy żywieckiej lub innej oraz z drobno pokrojonym szczypiorem, udekorowana natką pietruszki. Smacznego!!!