Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W odskoczni od naszej ukochanej sałatki warzywnej , tradycyjnej , proponuję sałatkę warstwową .
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Potrzebujesz również : * Naczynie przeźroczyste , podłużne , wysokie , do układania sałatki - Ja użyłam plastikowe pojemniki , które mogę zamknąć , oraz bo są wygodne w serwowaniu . Ziemniaki , marchew , buraczki gotujemy do miękkości . Ugotowane ziemniaki i marchew , obieramy kroimy w kostkę i odkładamy każde osobno na talerzyki. Ugotowane i obrane buraczki , ścieramy na tarce o grubych oczkach Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy w kostkę . Śledzie moczymy kilka godzin , kilka razy zmieniając wodę . Następnie delikatnie osuszamy i kroimy w grubszą kostkę . Groszek oraz kukurydzę odsączamy na sitku . Ogórki kroimy w kostkę . Jabłko obieramy i kroimy w kostkę .
Składamy Ziemniaki dzielimy na dwie części . Na dno naczynia usypujemy warstwę ziemniaków , następnie marchewkę oraz jabłko. Delikatnie solimy , pieprzymy i smarujemy cienką warstwą majonezu . Następnie dajemy groszek oraz kukurydzę , śledzie . Solimy , pieprzymy , smarujemy majonezem . Na koniec kładziemy buraczki , jajka , ogórek oraz drugą część ziemniaków . Ponownie solimy , pieprzymy i kładziemy grubszą warstwę majonezu . Dla dekoracji możemy położyć pietruszkę , koper lub szczypiorek .