Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa z wędzonym łososiem i marynowanymi pieczarkami z dodatkiem pora i jajek z pysznym sosem koperkowym na bazie jogurtu i majonezu to świetna przekąska na każdą okazję, świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. Ciekawe połączenie różnych składników tworzy pyszną całość, dzięki czemu sałatka zyskuje niepowtarzalny smak.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3067
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3067
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Opłukany koperek drobno siekamy. W małej miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, dodajemy posiekany koperek, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Białka oddzielamy od żółtek i ścieramy na tarce o dużych oczkach na płaski talerz. Żółtka rówież ścieramy na tarce o dużych oczkach na osoby talerz. Białą część pora dość drobno siekamy. Marynowane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Wędzonego łososia kroimy w niewielkie kawałki.
W ostatnim etapie przygotowania sałatki w przezroczystej misce układamy warstwami poszczególne składniki. Na dnie szklanej miski umieszczamy starte białka. Na warstwie białek rozprowadzamy 1/3 część sosu koperkowego. Na warstwie sosu równomiernie rozprowadzamy posiekanego pora. Następną warstwę sałatki stanowią pokrojone pieczarki i kolejna część sosu koperkowego. Na warstwie sosu układamy kawałki łososia. Na łososiu rozprowadzamy pozostały sos a wierzch sałatki posypujemy startymi na tarce żółtkami. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.