Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca, smaczna sałatka Gyros podana z pasztecikami.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 44
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Składniki
Filet kroimy w drobną kostkę cm/cm, przyprawiamy przyprawą Gyros i smażymy z odrobiną oleju. Po usmażeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Kapustę kroimy w drobne wiórka delikatnie przyprawiając solą i pieprzem. Do kapusty dodajemy startą marchew na wiórka, zielony groszek, kukurydzę drobno pokrojone ogórki konserwowe, cebulę. Smarujemy cienką warstwę z ketchupu i majonezu i na nie układamy smażone kostki z fileta.
Powtarzamy kolejność warstw do skończenia składników. Zrobioną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego!!!