Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do pracy letnia pięknie podana sałatka,
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 30
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 45
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 30
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 45
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 96
Składniki
górek dokładnie myjemy kroimy na wzdłuż na cienkie długie plastry.Sałatę lodową dokładnie myjemy osuszamy suszarką do sałaty lub ręcznikiem papierowym.Pomidorki myjemy kroimy na pół. Ogórek myjemy kroimy na pół,wydrążamy środek kroimy. Do miski wkładamy wszystkie składniki sałatki( sałatę lodowa, ogórek, maliny,ser,pomidorki ) Z cienkich plastrów ogórka robimy okrąg na talerzu do środka wkładamy wymieszane składniki sałatki. Polewamy dressingiem cytrusowym. Dressing cytrusowy Szalotkę pokroić w kostkę, Szalotkę gotujemy z winem do odparowania. Przekładamy do blendera kielichowego dodajemy sok z pomarańczy, cytryny,ocet balsamiczny, mód doprawiamy solą i pieprzem