Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka taco to proste i kolorowe danie, które wywodzi się z kuchni meksykańskiej i charakteryzuje się przyjemną pikanterią i świeżością. W tej wersji poza mięsem dodano tylko pomidorki, sałatę i ser, ale z powodzeniem możesz też dodać awokado, ogórka, papryki czy kukurydzy. Potrawa idealnie sprawdzi się na każdej imprezie i posmakuje wszystkim gościom.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
Przygotuj mięso. Wołowinę przenieś na suchą patelnię i smaż do momentu zbrązowienia. Odcedź wytopiony tłuszcz. Dodaj wszystkie przyprawy i 100 ml wody. Gotuj całość przez 5 minut lub do momentu zgęstnienia. Dodaj fasolę opłukaną pod wodą. Na koniec dodaj salsę i wymieszaj.
Jeśli chcesz przygotować miseczkę z tortilli, wyściel nią formę do babki bez komina. Wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na ok. 3-5 minut, do zezłocenia. Wyjmij i ostudź. Tortilla powinna być chrupiąca i móc utrzymać swój kształt.
Na dnie miseczki ułóż listki sałaty, a następnie połóż na nich mięso. Na mięsie połóż pomidorki koktajlowe. Na wierzchu posyp tarte sery. Sałatkę taco podawaj od razu po przygotowaniu, zanim tortilla stwardnieje.