Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka ryżowa. Prosta i łatwa w wykonaniu a do tego z produktów, które zawsze mamy pod ręką. Doskonała jako dodatek do kanapek lub mięsa.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko posolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Ogórki konserwowe również kroimy w kostkę, przekładamy na sito, kilkakrotnie potrząsamy by odsączyć z soku. Ryż, jajka, kukurydzę, ogórki, starty żółty ser przekładamy do salaterki. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do pozostałych składników. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.