Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z smażonymi pieczarkami, ogórkami konserwowymi, jajkami i zupką chińską pikantną curry. Sałatka pysznie smakuje sama, z pieczywem lub jako dodatek do mięsa czy kiełbasy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Zupkę chińską wsypujemy do miseczki, dodajemy zawartość obu saszetek i zalewamy wrzątkiem 0,5-0,75 szklanki - tyle ile wchłonie makaron. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło /ewentualnie olej/ i dusimy pieczarki do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. Do przestygniętej zupki chińskiej dodajemy jajka, pieczarki oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Dodajemy majonez, mieszamy i.... gotowe:)