Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie długiego, majowego weekendu warto cieszyć się piękną pogodą i nie poświęcać zbyt wiele czasu na gotowanie. Właśnie z tego powodu warto uruchomić grilla, a do mięs z rusztu podać nieskomplikowaną, ale pyszną sałatkę ziemniaczaną. Ta idealna sałatka na majówkę z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5384
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 652
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5384
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 652
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz je dokładnie, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Jeśli masz do dyspozycji młode ziemniaki, wystarczy je dobrze wyszorować, nie trzeba wtedy ich obierać po ugotowaniu. Przełóż gotowe ziemniaki do dużej miski.
Rzodkiewki umyj, osusz, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Ogórki konserwowe posiekaj w półplasterki. Dodaj do ziemniaków.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do pozostałych składników.
Teraz dodaj majonez, musztardę francuską, sól i pieprz. Na koniec przełóż też posiekany świeży szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.