Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17421
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 814
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4523
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17421
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 814
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4523
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Pora białą część pokroić cienko po skosie. Zalać gorącą wodą na sicie, a następnie przelać zimną wodą. Odcisnąć. Rozłożyć na roszponce. Następnie jajka obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Szynkę pokroić w ok 1,5 cm paski i każdy pasek zwinąć w rulonik. Porozkładać na półmisku. Rzodkiewki pokroić w półplasterki i też porozkładać. Pomidora pokroić w ósemki i też porozkładać. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem świeżo mielonym. Sos - wymieszać skyr z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Jeśli chcemy troszkę rozrzedzić sos trzeba dodać mleko. Tuż przed podaniem sałatki porobić kleksy z sosu. Smacznego.