Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z warzyw z pysznym sosem majonezowym przygotowana w ekspresowym tempie. Uwielbiana przez gości, nigdy nie zawodzi na imprezach. Królowa karnawału!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Ananasy odcedzamy i przekładamy do miski, kukurydzę również. Fasolę odsączamy i przepłukujemy wodą. Papryki kroimy w małe paseczki, cebulę w drobną kostkę, ogórka w nieco większą kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy. Na koniec robimy sos. Majonez, śmietanę i czosnek łączymy z przyprawami. Sos dodajemy do sałatki, mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Tuż przed podaniem na stół posypujemy ją posiekaną zieleniną.
Sałatka meksykańska gotowa!