Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2022
Tak przygotowana sałatka to świetna przystawka na domową imprezę, śniadanie jak i kolację. Sałatkę możemy również zapakować do lunchboxa.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę i smażymy z dodatkiem soli, pieprzu oraz słodkiej papryki. Przyprawy dodajemy wedle uznania. Do ugotowanego makaronu dodajemy usmażonego kurczaka. Następnie dodajemy kukurydzę z puszki uprzednio odsączoną z zalewy. Ogórki kiszone, czerwoną cebulę oraz paprykę kroimy w małą kostkę. Przygotowane warzywa dodajemy do reszty składników. Dodajemy również kabanosy pokrojone w mniejsze kawałki oraz poszatkowaną kapustę pekińską. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka gotowa. Sałatkę przechowujemy w lodówce.