Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana sałatka makaronowa z szynką sprawdzi się na kolację, jako drugie śniadanie w pracy, a także jedno z dań na uroczystość rodzinną. Zawsze możesz ją urozmaicić tym, co jeszcze masz w lodówce: jajkami, rukolą, kukurydzą. Sprawdź naszą podstawową propozycję.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 299
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5008
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 299
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5008
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Najlepiej sugerować się informacjami na opakowaniu. Odcedź i odstaw do ostudzenia.
Groszek zielony odsącz z zalewy. Przełóż do głębokiej miski.
Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego, posiekaj w drobną kostkę. Dodaj do groszku.
Plasterki szynki konserwowej przekrój wzdłuż, a następnie na drobniejsze kawałki. To samo zrób z serem żółtym.
Kawałek selera naciowego opłucz, posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce.
Dodaj makaron, wymieszaj. Dodaj majonez i musztardę. Skrop całość sokiem z cytryny. Posól i popieprz. Wszystko jeszcze raz przemieszaj. Odstaw do lodówki na minimum pół godziny.
Podawaj z posiekaną świeżą natką pietruszki.