Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z makaronem w kształcie ryżu, filetem z piersi kurczaka, ogórkami i kukurydzą. Przepis pochodzi z 441. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8929
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2924
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 65
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8929
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 133
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 288
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2924
Składniki
Filet z piersi kurczaka przekroić wzdłuż na pół, przyprawić solą i pieprzem – z każdej strony. Następnie usmażyć na oleju i odstawić do wystudzenia.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i przełożyć do miski. Gdy wystygnie dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki (zielone trzeba obrać). Dosypać kukurydzę i starty ser żółty.
Mięso pokroić w paski. Połowę dodać do sałatki.
Zrobić sos. Do jogurtu dodać majonez i musztardę. Przecisnąć czosnek, zakwasić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i wymieszać. Przelać do miski z sałatką. Dorzucić posiekaną pietruszkę i ponownie wymieszać.
Przełożyć na półmisek. Na wierzchu ułożyć resztę pokrojonego mięsa. Udekorować natką pietruszki.