Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-05-2020
Przepyszna sałatka makaronowa z świeżymi warzywami, kurczakiem, jajkiem, fetą, groszkiem ptysiowym i fasolką szparagową.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy, obieramy i kroimy w ósemki. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i smażymy do zrumienienia. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości (około 5 minut) i dzielimy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy w ósemki.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Na dno salaterki wykładamy makaron, polewamy kilkoma łyżkami sosu. Następnie wykładamy kurczaka, ogórki i jajka, znów polewamy sosem. Dalej wykładamy pomidora, fasolkę i pokrojoną w kostkę ser feta, polewamy resztą sosu. Przed podaniem posypujemy groszkiem ptysiowym. Smacznego ;)