Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam sałatkę makaronową z dodatkiem polędwicy sopockiej, ugotowanych na twardo jajek i warzyw. Akurat takie produkty miałam pod ręką. Niemniej sałatka wyszła bardzo smaczna.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Jajka ugotowałam na twardo i po ostygnięciu obrałam z łupinek. Zupkę błyskawiczną przygotowałam według przepisu na opakowaniu a następnie odcedziłam makaron. Gdy przestygł pokroiłam go na małe kawałki. Groszek i kukurydzę odsączyłam na durszlaku z zalewy. Pora pokroiłam na drobne kawałki, włożyłam na metalowe sito i sparzyłam wrzątkiem. Pozostawiłam do wystygnięcia. Do miski wrzuciłam warzywa konserwowe. Dodałam pokrojone w kostkę jajka, wędlinę i ogórki. Dodałam pora oraz makaron. Wszystko doprawiłam solą i pieprzem i dodałam ok. 2-3 łyżki majonezu. Sałatkę dokładnie wymieszałam i wstawiłam do lodówki aby się schłodziła i przegryzła.