Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka makaronowa z kabanosami,jajkami, kolorową papryką i marynowanymi pieczarkami oraz koperkiem.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 189
Składniki
Papryki kroimy w kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy, kilka odkładamy do dekoracji a resztę kroimy w plasterki lub kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.Kabanosy kroimy w plastry.
Dodajemy ugotowany al dente w osolonej wodzie, odsączony i wystudzony makaron oraz ugotowane na twardo, wystudzone i pokrojone w kostkę jajka.
Na koniec dodajemy majonez, jogurt grecki, posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem dekorujemy według uznania / u mnie trochę papryki i marynowanych pieczarek/