Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, którą proponujemy przygotować jest nieco zmodyfikowanym przepis na kultową sałatkę klejnot stołu. Uznaliśmy, że wierzchnią warstwę można przygotować bez dodatku majonezu. Dzięki temu całość jest lżejsza.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 282
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 282
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Składniki
Filet z kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Wymieszaj wraz łyżką oleju i przyprawą gyros, odstaw na około 20 minut. Następnie usmaż na złoty kolor.
Słonecznik podpraż na suchej patelni i odstaw do wystygnięcia.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, cebulę pokrój w drobną kostkę.
Jajka i ser żółty zetrzyj do osobnych miseczek na tarce o małych oczkach. Majonez wymieszaj z jogurtem.
Na spód salaterki wyłóż jajka, na ich wierzchu rozprowadź połowę sosu majonezowego. Następnie przełóż kurczaka i pokrojoną cebulę, górę posmaruj drugą częścią sosu i posyp prażonym słonecznikiem. Całość posyp startym serem. Na wierzchu ułóż pokrojone pomidorki koktajlowe.