Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dobrze wszystkim znana. Kilka składników i niewiele pracy. Moja sałatka zrobiona jest bez zielonego ogórka, a to dlatego, że mój mąż go nie lubi. Także do składników dodajcie sobie jeszcze ogórka. Oczywiście jeśli lubicie :) Sałatkę możecie podać z grzankami, lub świeżym pieczywem. Świetnie się sprawdzi również jako dodatek do mięsa i ryb. Sprawdźcie przepis.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ósemki, lub jeśli wolicie na mniejsze kawałki. Oliwki odsączyć na sitku, cebulę obrać ze skórki i pokroić w pióra. Ser pokroić w kostkę. Wszystko dodać do miski z sałatą. Składniki na dressing wymieszać i polać warzywa. Wszystko delikatnie wymieszać.