Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata ze śmietaną to popularny dodatek do wielu dań obiadowych, takich jak pulpety w sosie z puree ziemniaczanym lub potrawka z kaszą gryczaną. Sałatka na bazie różnorodnych sałat o wielu teksturach, kolorach i poziomie chrupkości jest bardziej zaskakująca niż ta na bazie zwykłej sałaty masłowej. Ważne jest również odpowiednie skomponowanie sosu śmietanowego. Możesz dodać do niego zioła – szczypiorek, koperek czy natkę pietruszki, które nadadzą świeżości i intensywnego smaku. Sos możesz wzbogacić o musztardę, tarty chrzan lub sok z cytryny, aby zyskał bardziej charakterną nutę. Aby osiągnąć najlepszy efekt, pamiętaj, aby przygotować sałatkę tuż przed podaniem. W ten sposób składniki zachowają świeżość, soczystość i sprężystość, a także nie stracą na wyglądzie.
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7186
Polecam.
Odsłon: 1758
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 29
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7186
Polecam.
Odsłon: 1758
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Umyj dokładnie sałaty i osusz, następnie porwij na mniejsze kawałki i umieść w misce. Sałatę dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, posypując je bezpośrednio. W miseczce połącz śmietanę z cukrem i mieszaj do rozmieszania. Następnie dodaj ocet i ponownie wymieszaj. Wlej sos do sałaty i wymieszaj dokładnie. Natychmiast podawaj.
Jeśli planujesz zjeść sałatkę w dwóch porcjach, użyj tylko połowy porcji sałaty i polej połową dressingu. Drugą część zielonych liści wymieszaj z sosem tuż przed ponownym podaniem.