Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mix sałat i kulki twarogowe to idealna propozycja na lato.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Do miski przełożyć ser ,dodać posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem, oraz chili. Wymieszać. Stopniowo dodawać śmietanę i wyrobić na klejąca masę. Wilgotnymi dłońmi uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Odkładać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Wstawić na 3-4 godziny do lodówki.
Po tym czasie przygotować resztę dania. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki pokroić na ćwiartki a rzodkiewki na ósemki. Por pokroić w cienkie krążki. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Do małego słoiczka przełożyć sok z cytryny, olej oraz sól i pieprz. Mocno potrząsnąć aby się wymieszało. Dodać musztardę i jeszcze raz wymieszać. Polać sałatę i delikatnie palcami wymieszać. Przełożyć na ozdobny półmisek, ułożyć kulki twarogowe i podawać od razu. Smacznego.