Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej odsłonie z dotykiem chrupiącego boczku. Tym daniem zachwycimy naszych gości zarówno smakiem jak i wyglądem. Zapraszam :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Boczek parzony pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na chrupko na suchej patelni, zostawić do wystudzenia. Pomidorki pokroić na pół. Przygotować sos musztardowo-miodowy. Wszystkie składniki potrzebne do sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
W stosunkowo płaskiej misce wyłożyć rukolę, dodać boczek, pomidorki i ser mozzarella, posypać ziarnami. Delikatnie wymieszać. Tuż przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym.
Smacznego :)