Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i dietetyczna sałatka. Lubimy są serwować do mięsa - zamiast ciężkich ziemniaków. Zrobisz ją w 5 min!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 32
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 54
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 947
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 209
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 32
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 54
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 947
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 209
Składniki
Pomidorki umyć i osuszyć, pokroić na połówki. Awokado obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Do miski przełożyć rukolę, na górze ułożyć pomidorki i awokado. Lekko przemieszać, żeby awokado się nie rozpadło.
Sos do sałatki: Do słoiczka wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać szczyptę soli, 2 szczypty pieprzu i 2 szczypty ziół prowansalskich. Słoiczek zamknąć zakrętką i energicznie potrząsać - żeby składniki połączyły się ze sobą.
Sałatkę polać sosem dopiero na talerzu.
Smacznego :)