Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka wyszła rewelacyjna, lekko chrupiąca, nawet mój mąż który nie przepada za brukselką i zawsze ją wyjmował z zupy to tym razem z pałaszował wszystko z talerza i jeszcze prosił o dokładkę.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1527
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Z brukselki zdejmujemy zwiędłe liście, bardzo dokładnie ją płuczemy, najlepiej zmieniając kilkakrotnie wodę, następnie brukselkę wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy bez przykrycia około 15 minut.
Po ugotowaniu brukselkę odcedzamy. Boczek kroimy w słupki i wrzucamy go na 1 łyżkę rozgrzanego tłuszczu, a następnie topimy go na wolnym ogniu.
Na podsmażony boczek wykładamy ugotowaną brukselkę, dodajemy łyżkę masła, obsypujemy solą i pieprzem, a następnie dusimy pod przykryciem pół godziny.
Brukselkę podajemy na gorąco. Smacznego !!!