Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam śledzie w pysznej marynacie pomidorowo-paprykowej, smak słodko-kwaśny, idealna zakąska, również idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/zBRfK-Brrvc
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1046
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1046
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Do większej miski przekładamy przepłukanego i pokrojonego śledzia. Śledzia wykwintnego nie trzeba moczyć, ponieważ jest słabo solony. Zabieramy się za marynatę.
Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek wraz z pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy aż delikatnie zmięknie, następnie dorzucamy pokrojone w kostkę papryki, namoczone rodzynki, solimy, pieprzymy i w dalszym ciągu podsmażamy aż papryka zmięknie, następnie dolewamy passatę, ocet, cukier, oregano. Całość redukujemy aż marynata stanie się gęsta. Marynatę odstawiamy do ostygnięcia, zimną zalewamy śledzie, mieszamy dokładnie, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 dobę. Zimne, przerobione smakują najlepiej, po 2 dniach w lodówce są jeszcze lepsze :-) Smacznego !!!