Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Druga wersja młodej kapusty - poprzednia była z zasmażką - posmakujcie i porównajcie, która lepsza.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Młodą kapustę obieramy z zewnętrznych liści.
Szatkujemy, omijając głąb. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Do dużego garnka, w którym będzie można zasmażać, wkładamy kapustę, boczek i cebulę i zasmażamy wszystko ok. 15 minut. Jeżeli kapusta przywiera do garnka to można dodać oleju. Dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny i szczyptę cukru. Kapusta ma mieć lekko słodko - kwaśny smak. SMACZNEGO !