Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to z pewnością sezon na młodą kapustę. To danie uwielbiane chyba przez wszystkich – dorosłych i dzieci. Każdy robi ją nieco inaczej i każda będzie pyszna. W tej wersji przepisu młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą została nieco wzbogacona pomidorkami koktajlowymi, które nadają jej delikatnej kwaskowatości. To danie pachnie słońcem. Świetnie nadaje się jako samodzielny lunch lub dodatek obiadowy.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 815
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 815
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
Młodą kapustę umyj i drobno poszatkuj. Przełóż do dużego garnka. Zalej ją niewielką ilością wody. Nie ma potrzeby dodawania jej więcej, bo warzywo samo z siebie puści jej bardzo dużo.
Kapustę podgrzej na bardzo małym ogniu, do zagotowania. Dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj całość bez przykrycia przez 10 minut.
Kiełbasę pokrój w plasterki. Usmaż je na patelni bez tłuszczu lub z dosłownie 2 kropelkami oleju, jeśli jest to niezbędne. Kiedy mięso się zarumieni, dodaj je do kapusty.
Pomidorki koktajlowe drobno posiekaj i także dołóż do kapusty. Na koniec dodaj posiekany koperek w preferowanej ilości oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko dobrze wymieszaj.
Jeśli młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą ma zbyt dużo wody, możesz ją odcedzić łyżką lub przez minutkę podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Potrawa świetnie smakuje z dodatkiem młodych ziemniaczków.