Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsne z sałatką w formie wianuszka bardzo ładnie się prezentuje ale i dobrze smakuje.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
Składniki na wianuszek włożyć do miski, doprawić i dokładnie wymieszać. Formę babkę z kominem 24 cm posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Brzegi obłożyć mięsem a po środku położyłam papier do pieczenia i wsypałam ryż. Piec około 30 min w 175 stopniach. Po upieczeniu wysypać ryż a mięsny wianuszek wyjąć aby ostygł.
Sałatka: Ryż ugotować i ostudzić. Warzywa marynowane odsączyć, pieczarki i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko razem przełożyć do miski, dodać przyprawy, majonez i wymieszać. Gotową sałatką napełnić mięsny wianuszek. Wierzch posmarować majonezem posypać posiekana natka pietruszki i szczypiorkiem. Udekorować jajkiem w cząstki i pieczarkami. Smacznego