Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z dodatkiem fasoli, kukurydzy, pomidorów i jarmużu w ostrym sosie limonkowym
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1632
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 224
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4145
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 441
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 1632
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 224
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4145
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 441
Składniki
Ugotować ryż zgodnie z instrukcją, odstawić do ostygnięcia (można użyć resztek ugotowanego wcześniej ryżu). Jarmuż pokroić na kawałki i ugotować na parze (ok 5 minut). Można też go nie gotować ale trzeba go wymasować w rękach ( ok 2- 3 minuty aż puści soki i zmięknie). Jeżeli używacie szpinaku trzeba go tylko pociąć w kawałki. Kukurydzę i fasolę odsączyć, pomidory pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Do miski przełożyć wszystkie składniki sałatki, Sos wymieszać w misce, zalać sałatkę i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.