Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z sezonowych owoców z dressingiem o smaku Nutelli jest świetną propozycją na letnie, leniwe popołudnie.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Wszystkie owoce umyć pod bieżącą wodą.
Borówki i maliny pozostawić do odsączenia wody na sitku.
Morele osuszyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i każdą pokroić na około 12 kawałków.
Nutellę i sok z pomarańczy lekko podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, następnie dokładnie wymieszać aż do połączenia składników.
Makaron i wszystkie owoce delikatnie wymieszać.
Całość polać dressingiem z Nutelli przygotowanym w etapie 5.
Podawać bezpośrednio przygotowaniu.