Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połączenie zieleniny z chrupiącymi składnikami sprawia, że sałatka z rukolą i gruszką jest po prostu obłędnie pyszna. Wypróbuj przepis, bo zdecydowanie warto!
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 42
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 35
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 810
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 182
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 42
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 35
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 810
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 182
Składniki
Na początku opłucz rukolę, a następnie dokładnie ją osusz. Ułóż na talerzu równą warstwę zieleniny.
Gruszki umyj. Umyte i obrane owoce oraz ser pokrój w kostkę. Połóż na rukoli.
Na suchej patelni podpraż orzechy. Jeszcze nie wykładaj ich na talerz!
Przygotuj sos - połącz wszystkie składniki ze sobą i dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę.
Na wierzch wyłóż prażone orzechy. Posyp odrobiną sezamu do smaku. Sałatka z rukolą i gruszkami gotowa!