Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Piersi z kurczaka gotujemy w bulionie drobiowym. Studzimy a następnie kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w kostkę. Sałatę w palcach rozdrabniamy. Łyżkę marynowanego, zielonego pieprzu drobno siekamy. Do 8-10 łyżek majonezu dodajemy ok 150 ml naturalnego jogurtu oraz wlewamy 2-3 łyżki wywaru z gotowania piersi. Dodajemy 4 łyżki curry, łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy na jednolitą masę. Mandarynki z puszki osączamy i dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.