Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to bardzo niepozorne w smaku warzywo, z którego można wyczarować wiele wspaniałych i pełnych smaku potraw. Jednym z nich jest ta pyszna i aromatyczna surówka. Stanowi ona idealny dodatek do dań obiadowych. Możemy cieszyć się nią świeżą, w sezonie, lub zamknąć w słoiczkach i zawekować na zimę. Jest naprawdę przepyszna i jej smak was zachwyci.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14414
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 270
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 123
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14414
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 88
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 229
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 270
Składniki
CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI. MOŻNA ZROBIĆ TO NOŻEM LUB ZA POMOCĄ MANDOLINY. POKROJONA PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, ZASYPAĆ SOLA I ODSTAWIĆ NA BOK ABY WYPUŚCIŁA SOK.
W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI: MARCHEWKĘ OBRAĆ I RÓWNIEŻ POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI LUB ZETRZEĆ NA TARCE. OBRANĄ CEBULE POKROIĆ W CIENKIE PÓL-TALARKI. PAPRYKĘ RÓWNIEŻ POKROIĆ W PASECZKI, CZOSNEK DROBNO POSIEKAĆ LUB ZETRZEĆ NA TARCE. ZIOŁA DROBNO POSIEKAĆ.
KIEDY CUKINIA WYPUŚCI SOK, DOBRZE GO ODCISNĄĆ I ODLAĆ. DO CUKINII DODAĆ PRZYGOTOWANE WCZEŚNIEJ SKŁADNIKI I WYMIESZAĆ. PRZYGOTOWAĆ ZALEWĘ: DO SZKLANKI WLAĆ OLEJ I OCET, A NASTĘPNIE WYMIESZAĆ Z PRZYPRAWAMI. TAK PRZYGOTOWANA ZALEWĄ POLAĆ SURÓWKĘ. GOTOWA SURÓWKĘ ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 2 GODZINY, ABY DOBRZE SIĘ ZAMARYNOWAŁA. PRZED PODANIEM POSYPAĆ PRAŻONYMI ZIARNAMI SEZAMU. JEŚLI SURÓWKĘ PLANUJEMY ZAWEKOWAĆ, WYPLENIAMY NIĄ WYPARZONE SŁOIKI. SŁOIKI ZAKRĘCAMY I WSTAWIAMY DO GARNKA Z WODA. WODA MA SIĘGAĆ MINIMUM DO 3/4 WYSOKOŚCI SŁOIKA. WODĘ ZAGOTOWUJEMY I SŁOIKI GOTUJEMY, NA ŚREDNIM GRZANIU, 25 MINUT. JESZCZE GORĄCE WYJMUJEMY Z WODY I ODSTAWIAMY DENKAMI DO DOŁU DO WYSTYGNIĘCIA. SMACZNEGO!