Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie składników.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni, doprawić solą i pieprzem. Pora przekroić na pół i kroić w drobne paseczki. Wrzucić do miseczki, posolić i zalać wrzątkiem. Odstawić na ok. 5-7 min. Po tym czasie odcedzić i odcisnąć. Żurawinę przesypać do miseczki i zalać wrzątkiem. Odstawić na ok. 10 min. Odcedzić.
Ananasa odcedzić z soku i pokroić na małe kawałki. Paprykę pokroić w kostkę. Sałatę porwać na małe kawałki i wrzucić do miski. Dodać ananasa, kukurydzę (bez zalewy), żurawinę, pora, kurczaka, paprykę, sól, pieprz, majonez i wymieszać. Smacznego.